The Harley-Davidson Experience

I dag har vi vært på et hyggelig besøk hos Harley-Davidson i Sørlandsparken, som åpnet 9.januar i år. Vi ble veldig positivt overrasket over hvor flott det var her. Atmosfæren i lokalet var utrolig munter og vi ble tatt godt imot. Lokalet imponerte oss fordi det var gjennomført, moderne og i en retro-amerikansk stil. Her var det ikke bare motorsykler, men klær, utstyr og en sjarmerende liten kafé innerst i hjørnet. Vi synes det er kult at det nå er en Harley-Davidson forhandler i vår by, og ville derfor stikke innom og slå av en prat. Vi satt oss ned med den hyggelige og kjekke Tom-Reidar, som jobber som Service Writer.

hd-sjappa

Tom Reidar 1.jpg
Service Writer: Tom-Reidar Natvig (42)

1) Kan du fortelle om hvordan du fikk denne jobben?

Jeg leste på Facebook at de trengte folk, men tenkte egentlig at ikke det var noe vits i å søke fordi de sikkert kom til å få veldig mange søknader. Men samboeren min maste, og ga seg ikke før jeg faktisk søkte. Så jeg sendte en sms til dem og spurte om de ville ha cv-en min, og det ville de. De var på utkikk etter en utadvendt person, og det endte med at jeg fikk jobben. Jeg er utrolig stolt over å jobbe med et så stort merke, og over å ha en jobb som både er hobby og interesse.

«Jeg føler meg litt som en guttunge»

hd-sykkel-2

hd-hjelm

2) Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Det er litt vanskelig å si siden vi nettopp har startet opp, men det er veldig væravhengig. Det blir en del kundekontakt, noe som gjør jobben min veldig sosial. Jeg jobber og med mottak av deler og varer som kommer fra leverandører, og må sørge for å organisere alt for mekanikerne. En god blanding av salg og service.

hd-sykkel-1

h-experience

3) Hva liker du best ved denne jobben?

Å jobbe med en av verdens desidert største merkevarer, og den sosiale biten som følger med. Man treffer på utrolig mange forskjellig type mennesker. Det at Harley-Davidson ikke bare er et motorsykkelmerke, men at alt som følger med, gjør det til en livsstil. Jeg må ofte klype meg litt i armen – dette er en drømmejobb! Er det stille lenge, starter vi opp en av syklene for å lage litt lyd og fyller lokalet med eksos. Når det blir varmere ute, skal vi sette opp bord og sitteplasser utenfor, slik at man kan ta seg en kaffe i sola.

Vi gjør ikke forskjell på folk her, alle kunder som kommer innom blir møtt med et smil, og vi ønsker at det skal være en hyggelig opplevelse for alle som kommer innom.

hd-sykkel-3

proverom-hd
Det ser kanskje ikke så stort ut, men prøverommet på Harley-Davidson er nesten på størrelse med en liten studenthybel.

4) Hva selger dere mest av?

Det har jeg ikke et fasitsvar på. Det finnes så mye forskjellige typer sykler å velge mellom. Så er det noen som kommer innom kun for å kjøpe en t-skjorte, det kan sammenlignes litt med Hard Rock Café. Salg av en motorsykkel kan ta opptil 2 år for noen kunder, hvor de begynner i det små med en caps, så en t-skjorte, neste gang en skinnjakke, og til slutt tar de steget og kjøper en motorsykkel.

hd-kafe

hd-kafe-2

5) Hvis du kunne velge en ny motorsykkel nå, hvilken hadde det vært?

Da hadde jeg gått for en Heritage Softail Deluxe, fordi den er litt annerledes og bygd på mye av det gamle preget. Den har de klassiske 3 lyktene foran. Den koster rundt 320 000 kroner.

«Det er jo lov å drømme- for det er gratis».

8b71c49fb90c621e5573daa59d296533
Tom-Reidar sin drømmesykkel – Heritage Softail Deluxe. Bilde hentet fra Pinterest

6) Har dere noen spesielle kampanjer eller tilbud for øyeblikket?

Vi kjører 15% på alt av pleieprodukter i mars. Så skal vi ha en offisiell åpning med samarbeidspartnere 18.mars.

Det var både interessant og lærerikt å prate med Tom-Reidar, som også fortalte oss at Harley-Davidson har en egen skole som kalles for HDU  (Harley-Davidson University) hvor mekanikerne jevnlig blir sendt på kurs.  I 2015 ble det solgt 225 000 motorsykler, 180 000 av de ble solgt i USA, mens de andre er fordelt på resten av verden. Det sier sitt om hvor stort Harley-Davidson faktisk er i USA.

Vi ønsker Harley-Davidson Sørlandsparken lykke til videre!

ingvild-pa-sykkel
Klar for en prøvetur…eller? 😀

Til slutt vil vi gjerne at dere tar en titt på vårt slideshow:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s