Barnefilmfestivalen i Kristiansand

Ikke så lenge etter at vi startet nettsiden vår ble vi kontaktet av Stina Ask Mikkelsen, som har ansvar for program og marked i Barnefilmfestivalen og Filmfest ung.  Hun ville gjerne at vi skulle skrive om Barnefilmfestivalen og det ville vi med glede gjøre. Ettersom to av oss har barn på snart 3 år så vi på dette som en gylden anledning til å gi dem deres første kinoopplevelse. 

BFF_filmfestival

(Bilde lånt fra barnefilmfestivalen.no)

Først litt om Barnefilmfestivalen:

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge og den eneste filmfestivalen for målgruppen i denne størrelsen. Festivalsjef Danckert Monrad-Krohn har ledet festivalen helt fra starten i 1998. Festivalen arrangeres hvert år i slutten av april. Der er 13-15.000 publikummere, vises rundt 100 filmtitler og arrangeres filmverksteder som engasjerer ca. 500 skoleelever, dessuten en rekke sidearrangementer for familiepublikummet. Det arrangeres også festival i både Arendal og Farsund parallelt.

DSC_0585 (2).JPG
Kristiansand Kino

Målgruppen er i hovedsak 6 – 13 år, men det vises også film for de aller minste. Uken før selve Barnefilmfestivalen vises ungdomsprogrammet  under navnet Filmfest UNG, som et separat arrangement for 14 år+.

Programmet består av langfilm, kortfilm og dokumentar. Festivalen har et særlig fokus på kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke finner veien til det norske kinolerretet. Det unge publikumet får mulighet til å møte filmskapere fra inn- og utland. Festivalen ser også presentasjon av lokalprodusert film som et viktig arbeidsområde og vil også synliggjøre amatør og semi-profesjonell film fra Kristiansand.

I tillegg til filmvisninger arrangeres det også manuskonkurranser, filmpresentasjoner, seminarer og workshops for filmbransjen. Barnefilmfestivalen er et viktig treffstedet for alle som arbeider med utvikling, produksjon og formidling av film for barn/unge i Norge. Festivalen har også opparbeidet seg en betydelig internasjonal anseelse.

(Hentet fra Barnefilmfestivalens nettside)

Vi synes det er så kult at det finnes et arrangement som dette i Kristiansand by. Her får man muligheten til å se filmer man kanskje aldri ville hørt om ellers. I år har Barnefilmfestivalen 20 års jubileum, og det vil si at de også har lang erfaring med å sette sammen et filmprogram med underholdende filmer for både små og store barn.

DSC_0592 (2).jpg
Festivalkontoret

Vi tok turen for å kjenne på stemningen og for å tilfredsstille vårt ustoppelige behov for underholdning, i form av film. Det myldret av forventningsfulle barn som uten tvil også hadde tatt turen innom kiosken, for å kjøpe med seg litt(mye) godteri å kose seg med under filmvisningene. Energinivået var høyt og det var herlig å se så mange barn glede seg som bare barn kan.

DSC_0586 (2).jpg
En tur innom kiosken hører med før kino
DSC_0590 (3).JPG
Mange spennende filmer å velge blant

Vi var veldig spente på hvordan våre egne små ville reagere på denne nye og ukjente opplevelsen. Det er ikke helt det samme å se film hjemme på tv eller nettbrett, som det er å se film på storskjermen. Vi hadde begge trodd at de kanskje ikke turte å gå inn i den mørke kinosalen, men det gjorde de begge to. Med en fristende godtepose i hånda, gikk vi fornøyd inn for å finne setene våre. Det var litt skummelt når lyset ble slått av, men det hjalp å sitte trygt i mamma sitt fang. Selv om de ikke holdt ut gjennom hele filmen så satt de lenger enn vi forventet og det var tydeligvis en spennende erfaring.

Hakkebakkeskogen

( Bilde lånt fra barnefilmfestivalen.no)

Det var ikke bare på Fønix de hadde filmvisninger, men de hadde faktisk Badekino på Aquarama og. Tenk så gøy å svømme rundt i bassenget samtidig som man ser på film, dette var virkelig en kul idè! Vi synes det var spesielt moro at de valgte Oppdrag Nemo for barna og Hai sommer for de litt eldre. Fortsett med dette!

DSC_0594 (2).JPG
Solan Gundersen tok seg også turen på festival

Film er ikke bare underholdende men det kan også være lærerikt. Derfor er det bra at skolene kan benytte seg av dette tilbudet. Hva kan være bedre enn å lære noe samtidig som man blir underholdt? 🙂 Tommel opp!

DSC_0596 (2).JPG
Ingvild koser seg på Barnefilmfestivalen

Vi kommer uten tvil til å besøke Barnefilmfestivalen neste år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s